Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، مطالبه کشاورزان بخش قطرویه شهرستان نی ریز با عنوان "درخواست توقف انتقال آب سد چشمه عاشق به فولاد غدیر نی‌ریز" با حدود 1500 امضا در سامانه فارس من به ثبت رسیده است.

موضوعی که استفاده از آب را جهت بهره‌وری از کشاورزی و صنعت، به عنوان دو گزینه اصلی اثربخش در رونق اقتصادی شهرستان، به چالش کشیده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آسیب به هر یک از این پایه‌های اقتصادی، می‌تواند ضرر هنگفتی را متوجه مردم شهرستان کند بنابراین اقدام اصولی و تصمیم گیری منطقی مسؤولان، جهت انتقال آب سد چشمه عاشق یا استفاده از منابع جایگزین می تواند حسن ختامی بر شرایط فعلی در این منطقه باشد.

مخالفان انتقال آب به فولاد نی‌ریز با ثبت درخواستی، خواستار متوقف کردن پروژه و تخصیص آب سد چشمه عاشق به بخش کشاورزی شده اند.

محسن پرویزی از مخالفان پروژه انتقال آب سد چشمه عاشق می گوید: به سبب وجود زمین های کشاورزی و باغات انار و پسته در منطقه قطرویه که نیاز به آب دارند، طی درخواستی به نماینده مردم نی‌ریز در مجلس، خواستار توقف انتقال آب به فولاد شدیم  که در این زمینه فرهاد طهماسبی برنامه انتقال آب را به زمان نماینده سابق مردم در مجلس نسبت داده و این وعده را به مردم داد که این موضوع را در کمیسیون صنعت و معدن مجلس مطرح سازد.

وی ادامه می‌دهد: قبل از احداث سد، مردم منطقه از آب چشمه عاشق برای کشاورزی استفاده می کردند اما با ساخت آن مردم نتوانستند از آب چشمه استفاده کنند و این در حالی بود که کشاورزان از گذشته مالک آن بودند و اسنادی نیز موجود است که مردم حق‌آبه آن را در اختیار داشتند.

آب سد هنوز به هیچ یک از بخشها اختصاص نیافته است! اول آب شرب و بعد کشاورزی

نماینده مردم نیریز و استهبان در مجلس شورای اسلامی اولویت را آب شرب روستاها می‌داند و می‌گوید تاکنون حتی یک مترمکعب آب به هیچ یک از بخش ها اختصاص نیافته است.

فرهاد طهماسبی به خبرنگار فارس می‌گوید: احداث سد چشمه عاشق در سال ۱۳۹۰ آغاز شده و در زمان احداث، حق‌آبه‌هایی برای آن دیده شده است.

وی بیان می‌کند: دولت وقتی می‌خواهد سدی بسازد و در این بخش هزینه‌ کند، مالکیت و اختیاراتی را برای خود ایجاد می‌کند و مالکیت را بر اساس منافع شخصی تعریف نمی‌نماید.

طهماسبی می‌گوید: در سال ۹۰ برای سد چشمه عاشق طرح توجیهی نوشته شده و گفته می‌شود بخش خصوصی یعنی شرکت فولاد نی ریز از سوی شرکت ملی فولاد، ۵ میلیارد تومان حق آبه صنعت جهت استفاده از آب سد، پرداخته است.

این نماینده مجلس تصریح می‌کند: سد احداث شد اما تاکنون یک مترمکعب از آب آن در هیچ از مصارف آب شرب، کشاورزی و صنعت استفاده نشده است! این در حالی است که ۹۰ درصد روستاهای بخش قطرویه از آب آشامیدنی مطلوب، محروم هستند.

تصویب اعتبار ۴۰ میلیاردی جهت آب‌رسانی به روستاهای قطرویه

طهماسبی با بیان اینکه انتقال آب به فولاد نی ریز در دوره‌‌ نمایندگی بنده اتفاق نیفتاده است، اما به طور کلی آب سد چشمه عاشق هنوز به هیچ یک از بخش ها اختصاص نیافته است که در این راستا، اولویت بنده تلاش برای آب‌رسانی به روستاها است که برای این پروژه، اعتباری معادل ۴۰ میلیارد تومان مصوب کردیم و با این اعتبار، ۵۰ درصد روستاهای منطقه قطرویه آب‌رسانی می‌شود.

اولویت‌بندی در استفاده از آب سد چشمه عاشق در دو بخش کشاورزی و صنعت، می‌تواند در هر بخش ظرفیت ها و شرایط مساعد اقتصادی را برای شهرستان به همراه داشته باشند که شکل مواجهه هر یک از مسئولین با این مسئله، قدری متفاوت است.

مصائب اهالی روستاهای قطرویه در کشمکش انتقال آب

طهماسبی می‌گوید: جهت استفاده آب سد در بخش کشاورزی با وزارت نیرو اختلاف‌نظر دارم، چرا که وزارتخانه اعلام می‌کند دولت سد را برای مصارف کشاورزی ایجاد نکرده و سد برای آب شرب و در نهایت صنعت ایجاد شود اما اولویت ما آب شرب، پس از آن کشاورزی و در نهایت صنعت است که در این زمینه کشاورزان نیز می گویند در گذشته حق‌آبه‌هایی داشتیم.

وی با اشاره به اینکه امسال سطح آب سد، به خاطر خشکسالی پایین مانده، می‌افزاید: سالانه آب سد، به مدت ۲ الی ۳ هفته جهت آبیاری اراضی کشاورزی رهاسازی می‌شود و چنان‌چه وزارت نیرو، تاسیسات لازم را در جهت تامین تصفیه‌خانه و خط انتقال راه‌اندازی کند، می توان آب مورد نیاز بخش کشاورزی را نیر تأمین کرد.

صنعت‌هراسی نکنیم

نماینده نی‌ریز با اشاره به اینکه ایجاد چنین کمپین‌هایی برای شهرستان چالش ایجاد کرده و منافع عمومی به دنبال ندارد، می‌گوید: صنعت هراسی نکنیم و به این رویه دامن نزنیم چرا که می‌توان با شرایط بهینه، هلدینگ‌های خوبی را به سمت استان فارس هدایت کرد و نظیر استان کرمان و اصفهان، به سمت صنعتی شدن فارس حرکت نمود.

به نظر طهماسبی، با پیشرفت تکنولوژی، بخش‌های صنعتی چندان آب‌بر نیستند و نباید بر این زمینه چالش ایجاد کرد، به طوری که در حال حاضر ۴۰۰ چاه کشاورزی در منطقه فعال است اما تنها یک چاه برای فولاد نی ریز کفایت می کند.

وی به منابع دیگر آب نیز اشاره می‌کند و می‌افزاید: به دنبال انتقال آب خلیج فارس به داراب، نی‌ریز و استهبان هستیم و در این زمینه کارگروهی در استانداری تشکیل شده که مقرر شد مسؤولان به نی‌ریز سفر کنند.

نماینده نی‌ریز تصریح می‌کند: در همین راستا تقاضای بازدید از خط انتقال گل گهر را داشتیم که استان کرمان با بازدید استان فارس مخالفت کردند و در سفر رئیس‌جمهور پیگیر این موضوع خواهیم بود.

به تازگی توییتی راجع به این نماینده مجلس در فضای مجازی منتشر شد با این مضمون که طهماسبی، مسئول ستاد انتخاباتی خود را با لابی به عضویت هیئت مدیره کارخانه فولاد نی ریز در آورده است.

نماینده نی‌ریز در این زمینه می گوید: مسئول ستاد انتخاباتی بنده، عباس منزه بود و مجتبی گرگین نبوده است و آقای کرگین از سال ۹۴ به عنوان مدیر پهنه های فولاد غدیر منصوب شده و پیش از این، نیروی مجموعه فولاد بوده است.

وی ضمن تکذیب این ادعا اضافه می‌کند: مستندات ستاد انتخاباتی این‌جانب در فرمانداری نی ریز موجود و مشخص است.

طهماسبی این ادعا را ناشی از روند فسادستیزی خود می‌داند و می‌‌گوید: بعد از نمایندگی ما، انتصابی در مجموعه فولاد ایجاد نشده است البته بنده با بومی‌ستیزی که در مجموعه فولاد جریان دارد مخالف هستم.

 فولاد نی‌ریز حق‌آبه دارد

معاون عمرانی استانداری فارس اما نظری غیر از این دارد و اولویت را به طور تلویحی به صنعت می‌دهد.

 رضایی کوچی اگر چه با صراحت اعلام نمی‌کند که اولویت انتقال آب سد چشمه عاشق به فولاد است اما از گفته او بر می‌آید که صنعت بر کشاورزی ارجحیت دارد.

وی در گفت‌وگو با فارس با اشاره به اینکه شرکت فولاد نی ریز از وزارت نیرو حق‌آبه دارد، می گوید: نیاز منطقه قطرویه در سه بخش کشاورزی صنعت و آب شرب تقسیم می‌شود و در زمان احداث سد به حوزه تولید و صنعت اهمیت بیشتری می دهند.

معاون استاندار فارس بیان می کند: فولاد از منابع آب بر است و به مقادیر قابل توجهی از منابع آبی نیاز دارد از سوی دیگر کشاورزان نیز برای تولیدات خود به آب نیاز دارند و از آنجا که با خشکسالی مواجه بودیم، نیاز به آب تشدید می‌شود بنابراین کشاورزان به سمت استفاده از آب سد چشمه عاشق متمایل می‌شوند.

قانون اولویت را تعیین می‌کند

معاون استاندار فارس اولویت استفاده از این سه بخش را به قانون می‌سپارد و می‌گوید: اولویت را قانون تعیین می‌کند البته مردم نیز در این زمینه مطالبه خود را اعلام کنند.

رضایی کوچی با طرح این سئوال که آیا مردم موافق تعطیلی صنعت هستند؟ می افزاید: تعطیلی صنعت که امکان پذیر نیست و در نهایت به زیان عموم مردم است و اگر امکان انتقال آب از گل گهر فراهم شود می‌توان شرایط را در روندی مثبت دنبال کرد و برای شرکت فولاد از آب گل گهر استفاده نمود.

صنعت و کشاورزی توامان حق بهره‌گیری از آب سد را داشته باشند

فرماندار نی ریز نیز در این زمینه نظر خود را مطرح کرده، اعتراض کشاورزان قطرویه را بی‌اساس خوانده و می‌گوید: اینکه تمام آب ذخیره شده در پشت سد چشمه عاشق، به بخش کشاورزی اختصاص داده شود، امری غیرمنطقی است چرا که بخش صنعت نیز اهمیت خود را دارد.

مراد هدایت اظهار می‌دارد: از همان ابتدا، احداث این سد بر مبنای صنعت گذاشته شده و باید از آب این سد در صنعت نیز استفاده شود.

وی البته با اشاره به کمبود بارندگی طی دو سه اخیر بیان می‌کند: اولویت نخست ما تأمین آب شرب مردم، دوم اختصاص به بخش کشاورزی و در نهایت بخش صنعت است.

هدایت می گوید: برای تأمین آب و انتقال آن به مجتمع فولاد غدیر از سوی دولت قرار بر این است که انتقال آب از خلیج فارس صورت گیرد و اجرای این پروژه زمان و هزینه زیادی را صرف می کند که البته در دستور کار قرار گرفته است.

به گزارش فارس، هرچند فرماندار نی ریز گفته فولاد غدیر امتیاز آب و انتقال آن از چشمه عاشق را خریداری کرده، اما با توجه به این صحبت او مبنی بر انتقال آب از خلیج فارس به نی ریز که در جهت تأمین آب مربوط به بخش صنعت با محوریت فولاد غدیر می باشد و با توجه به بعد مسافت و کوهستانی بودن شهرستان، به نظر نمی رسد اجرای این پروژه به سرعت انجام شود بنابراین همچنان استفاده از آب سد چشمه عاشق، اولویت اول مسئولان برای فولاد غدیر خواهد بود.

درخواست متوقف ساختن انتقال آب سد چشمه عاشق به فولاد غدیر از سوی مردم بخش قطرویه نی ریز در حالی مطرح شده که آنها خواستار استفاده آن در بخش کشاورزی هستند اما در حال حاضر به دلیل کمبود بارندگی و وجود خشکسالی، آبی برای کشاورزی باقی نمانده و آب آشامیدنی مردم نیز هر 8 روز یک بار به آنها می رسد.
 
مجتمع فولاد غدیر نی ریز حدود ۵۰ کیلومتر تا این سد فاصله دارد که به گفته مخالفان طرح انتقال آب، برای فولاد غدیر گزینه‌های دیگری نیز برای انتقال آب است و می‌توان از منابع آبی که گل گهر استفاده می‌کند، زیرساخت‌های انتقال آب برای فولاد نی‌ریز هم فراهم شود.

انتهای پیام/س

منبع: فارس

کلیدواژه: نماینده نی ریز فرهاد طهماسبی سد چشمه عاشق شرکت فولاد نی ریز آب سد چشمه عاشق استفاده از آب سد نماینده نی ریز فولاد نی ریز بخش کشاورزی برای فولاد فولاد غدیر نی ریز مردم نی حق آبه گل گهر آب شرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۸۸۹۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال گندم از مراکز روباز به مراکز استاندارد در خوزستان

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرضا سیداحمدی بعد از ظهر امروز سه‌شنبه در گفت‌وگویی رسانه ای با بیان اینکه تاکنون ۷۷۵ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان خوزستانی خریداری شده است، اظهار کرد: ۵۴۵ هزار تن از این میزان به مراکز استاندارد، سیلوها و کارخانجات حمل و نگهداری شده و مابقی در مراکز روباز وجود دارد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خوزستان با توجه به بارندگی پیش رو به کمک ارگان های مربوطه در حال انتقال سریع محصول گندم از مراکز روباز به مراکز استاندارد در استان هستیم.

وی افزود: برای پیشگیری از خسارت ناشی از بارندگی، برای اکثر مراکز روباز، کاور تهیه و گندم های موجود در این مراکز به وسیله این کاورهای پلاستیکی پوشانده شده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خوزستان تاکید کرد: سعی می شود تا چهارشنبه شب که اوج بارندگی پیش بینی شده است، مابقی مراکز روباز به وسیله کاور پوشانده شود.

کد خبر 6093252

دیگر خبرها

  • تعیین تکلیف پساب یزد
  • اسلام هراسی پای شهردار مسلمان لندن را هم گرفت
  • خسارت ۳ میلیارد دلاری محدودیت انرژی به صنعت فولاد کشور (اینفوگرافی)
  • هوادار 2 - صنعت نفت یک/ مس صفر- گل گهر یک/ استقلال خوزستان صفر- ملوان صفر/ آلومینیوم صفر- فولاد صفر/ ذوب آهن صفر - نساجی یک
  • هوادار 2 - صنعت نفت یک/ مس صفر- گل گهر صفر/ استقلال خوزستان صفر- ملوان صفر/ آلومینیوم صفر- فولاد صفر/ ذوب آهن صفر - نساجی صفر
  • مسیر خلق دانش و انتقال آن به عرصه های کشاورزی باید تقویت شود
  • انتقال فناوری به حوزه کشاورزی باید در دستور کار قرار گیرد
  • دیدار مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی با نماینده ولی فقیه در استان خراسان شمالی 
  • انتقال گندم از مراکز روباز به مراکز استاندارد در خوزستان
  • ثبت ۷.۸ میلیارد دلار صادرات صنعت فولاد کشور طی سال گذشته