Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس هیات عامل ایمیدرو، بر مشارکت و همفکری تشکل های معدنی برای تهیه "نقشه راه معدن و صنایع معدنی" تاکید کرد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، مهدی کرباسیان که در نخستین دیدار خود با تشکل های معدنی و صنایع معدنی با اعضای جدید هیات رییسه انجمن سنگ آهن سخن می گفت ، تصریح کرد: قرار است برای 4 سال آتی نقشه راه این بخش آماده و در اختیار اقای شریعتمداری وزیر صنعت معدن و تجارت قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاون وزیر صنعت معدن و تجارت افزود: بسیاری از مسائلی که فعالان معدنی و صنایع معدنی با آن سرو کار دارند یا دغدغه آن هاست در این نقشه راه گنجانده می شود و اموری همچون تعیین عوارض ،‌ حقوق دولتی و ... مشخص خواهد شد تا راهکارهای مناسبی برای توسعه ارایه و به اجرا گذاشته شود.
وی با تاکید بر اینکه سخنان رییس جمهوری و وزیر صنعت معدن و تجارت در مجلس در حمایت از بخش معدن و صنایع معدنی، فرصت تاریخی برای نشان دادن توانمندی های این بخش است، اظهار داشت: در دوره جدید ، نظر بخش های مختلف وزارتخانه همچون معاونت معدنی، ‌سازمان زمین شناسی و ایمیدرو به هم نزدیک شده است که این امر هم افزایی بیشتری نسبت به دوره قبل ایجاد خواهد کرد.
وی خواستار حفظ مواضع تشکل ها در همکاری با دولت برای ایجاد زمینه توسعه و پیشرفت شد.
کرباسیان با تبریک انتخاب اعضای جدید هیات رییسه این تشکل معدنی ادامه داد:‌ استفاده از نظر کارشناسی تشکل های معدن و صنایع معدنی باید مبنای تصمیم گیری ها در این بخش از اقتصاد کشور شود.

منافع ملی منظور شود

وی در این حال اظهار داشت:‌ انتظار از تشکل ها این است که علاوه بر منافع صنفی، به منافع و اقتضائات کشور نیز توجه شود.
کرباسیان افزود : چنانچه پیشنهادی برای اجرای سیاست های حمایتی از صندوق بیمه سرمایه گذاری معدنی دارید ارایه دهید تا مثلا با تشکیل کنسرسیوم های بخش خصوصی در کل زنجیره معدن، حمایت هایی در تعیین نرخ بهره بانکی انجام شود.

معادن کوچک و متوسط و قراردادهای بلند مدت

کرباسیان به جایگاه معادن کوچک و متوسط اشاره کرد و گفت : با توجه به اینکه در ایران معادن بزرگ سنگ آهن به صورت باز بهره برداری شده اند و در این حال عمر و عیار این معادن رو به کاهش است ،‌ باید توجه بیشتری به معادن کوچک و متوسط شود.
کرباسیان با بیان اینکه مشخصات و توان معادن کوچک سنگ آهن را با جزئیات ارایه دهید تاکید کرد: مدل تشکیل کنسرسیوم و انعقاد قراردادهای بلند مدت، ضامن فعالیت های معادن کوچک است و می توان به مسائل جانبی این معادن نیز توجه کرد.
وی افزود : تامین نیاز کارخانه تولید گندله از مهمترین اقداماتی است که معادن کوچک در قالب کنسرسیوم می توانند انجام دهند. کرباسیان با اشاره به مشکلات کمبود آب در بخش کشاورزی خاطر نشان کرد: با این اقدام حمل و نقل نیز رونق می گیرد و شاهد تاثیرات مثبت معدنکاری در مناطق کم برخودار خواهیم شد.
رییس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به شناسایی 400 محدوده امیدبخش گفت: ایمیدرو با پذیرش ریسک بخش اکتشاف، از ایجاد کنسرسیوم در مراحل بعدی اکتشاف حمایت می کند.
وی تاکید کرد: ‌اکنون تنها سراغ ذخایر عمیق سنگ آهن نرفته ایم در حالی که برای تحقق اهداف طرح جامع فولاد نیازمند استفاده از تکنولوژی های جدید برای بهره برداری از ذخایر عمیق هستیم که بخش خصوصی می تواند وارد این عرصه شود.
در این نشست،‌ مهرداد اکبریان رییس جدید هیات مدیره انجمن سنگ آهن با ابراز تشکر از برقراری جلسات ایمیدرو با تشکل ها در دولت دوازدهم گفت : با توجه به تاکیداتی که رهبری انقلاب و رییس جمهوری بر توسعه اشتغال بخش معدن دارند باید تصمیم گیری برای این بخش به گونه ای باشد که سبب رونق معادن شود.

فرصت های شغلی معادن کوچک

وی از متفاوت بودن شرایط معادن کوچک و متوسط با معادن بزرگ سخن گفت و اظهار داشت : اگرچه مقیاس تولید معادن کوچک در برابر معادن بزرگ ، ‌پایین است اما فعالیت در این نوع معادن بر کیفیت زندگی مردمان نواحی معادن کوچک و متوسط تاثیر بالایی دارد.
اکبریان افزود:‌ معادن با توجه به فرصت های شغلی که ایجاد کرده اند، سبب مهاجرت معکوس شده اند به گونه ای که کارگر،‌ تکنیسین و ... به این معادن مراجعه کرده اند تا صاحب شغل شوند.
وی درباره اکتشاف گفت : کشف معادن کوچک زمینه انجام اکتشافات جدید را فراهم می آورد و سبب می شود معادنی که کوچک مقیاس بوده اند، به ذخیره ای بزرگ تبدیل شوند.

استقبال از تشکیل کنسرسیوم

اکبریان با استقبال از تشکیل کنسرسیوم بخش خصوصی گفت: با هم افزایی شرکت های خصوصی می توان پهنه های معدنی را که بدون استفاده مانده بود ،‌ فعال کرد.
وی در این حال خواستار توجه به حساسیت ضوابط و قوانینی همچون دریافت عوارض صادرات و مالیات بر درآمد شد که ممکن است کسب و کار معدن را تهدید کند.
در این نشست قدیر قیافه عضو هیات رییسه انجمن سنگ آهن گفت: صندوق بیمه معدنی در جهت تحقق اهداف بالادستی باید بتواند نقش بیشتری در حمایت از فعالیت های معدنی ایفا کند.
هادی گلزار دیگر عضو هیات رییسه انجمن سنگ آهن اظهار داشت: طی سال های گذشته این انجمن در بخش تحقیق و توسعه و نیز تهیه اطلاعات پایه ای معادن سنگ آهن اقدامات متعددی انجام داده است.
افشین حسینی از اعضای جدید هیات رییسه انجمن سنگ آهن به دلایل تمایل تولیدکنندگان به صادرات اشاره کرد و گفت: زمانی که بر فروش داخلی سنگ آهن تاکید می شود باید به اهمیت نقدینگی شرکت های سنگ آهنی هم توجه کرد. این در حالی است که طلب این شرکت ها با فاصله زمانی طولانی از شرکت های فولادی دریافت می شود.
سیاسی راد دیگر عضو هیات رییسه این تشکل معدنی گفت: باید به شرایط زمان هم توجه داشت و در حالی که سنگ آهنی ها چند سال رکود را تجربه کرده اند نباید در اندک زمانی بر صادرات این ماده معدنی عوارض وضع کرد.

نحوه تعامل دولت و بخش خصوصی

معاون طرح های توسعه معدن و صنایع معدنی ایمیدرو نیز در این جلسه گفت : باید دید چگونه است که در طول سال های مختلف همواره شاهد بروز پدیده هایی همچون وضع عوارض هستیم که در حال تکرار است.
جمشید ملارحمان افزود : نحوه تعامل دولت با بخش خصوصی مثل بقیه کشورهای دیگر نیست و علت هم این است که راهبرد مشخصی در زنجیره معدنی نداریم.
وی افزود : باید پیشنهادی مبنی بر راهبری دولت طبق نظامنامه ای ارایه شود تا شاهد تکرار این وضعیت نباشیم.

پیش بینی قانون معادن

وجیه ا... جعفری مدیر عامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی هم درباره قانون معادن گفت: در این قانون پیش بینی شده که حقوق دولتی معادن بر اساس هر معدن با توجه به میزان ذخیره و تولید متفاوت است.
وی افزود: ‌قانونگذار برای حمایت از فرآوری مواد معدنی و ایجاد ارزش افزوده بالاتر در داخل کشور تاکید کرده در حالی که نبود مدیریت منسجم در کلان، سبب بروز مشکلاتی شده است.
امیر صباغ مدیر برنامه ریزی و نظارت راهبردی ایمیدرو نیز اظهار داشت: سنگ آهن 25درصد از وزن صادرات تولیدات معدنی و صنایع معدنی را در اختیار دارد به همین سبب هر تغییری در این بخش،‌ سبب بروز اتفاقاتی در بخش معدن کشور می شود.
وی به اقدامات دولت چین اشاره کرد و گفت: چین اجازه ورود سنگ اهن کم عیار و متوسط عیار را نمی دهد که این امر تهدید جدی برای معادن کوچک و متوسط طی 4 سال آتی است که برون رفت از آن نیاز به ارایه راهکار از سوی دولت دارد.
صباغ خاطر نشان کرد: دولت باید اجازه تنوع مدل فروش سنگ آهن را صادر کند به طوری که اگر این ماده در بندرعباس فروش نرفت صادرکننده بتواند این ماده با انتقال محل هایی که در چین مشخص شده(Stockyard)، به فروش رود. وی در عین حال خواستار تدوین سیاست حمل و نقل در بخش معدن شد.
راه اندازی گرم واحد تولید آهن اسفنجی «نی ریز»؛ مهرماه
مجری طرح فولاد نی ریز از آغاز راه اندازی گرم واحد تولید آهن اسفنجی این طرح تا اواخر مهر امسال خبر داد.
علیرضا زاهدیان با بیان این مطلب اظهار داشت : طرح فولاد نی ریز به عنوان یکی از طرح های 7 گانه فولاد استانی است که در حال حاضر، مشعل های واحد احیای مستقیم (تولید آهن اسفنجی) روشن شده و آزمایش سرد خود را می گذراند.
وی افزود : سیستم های آب، برق و گاز در حال بررسی نهایی برای راه اندازی بوده و اشکالات احتمالی در حال کنترل و رفع هستند.
مجری طرح فولاد نی ریز خاطرنشان کرد: مواد اولیه (گندله) برای تولید آهن اسفنجی وارد سایت شده است.
بنا بر این گزارش، کارخانه تولید آهن اسفنجی فولاد نی ریز از جمله کارخانه های فولاد استانی بوده که به روش فناوری پِرِد (PERED) به عنوان یک روش ایرانی احداث شده است

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۶۴۸۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شروط حضور دانش‌بنیان‌ها در معادن

کیوان جعفری طهرانی کارشناس معدن و تحلیلگر ارشد بازار‌های جهانی معدن و صنایع معدنی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: برخی از معادن بزرگ دولتی مانند چادرملو و سنگ آهن مرکزی ایران دچار پیری شده اند. شایان ذکر است که وضعیت معدن گل‌گهر کمی بهتر است، همچنین منظور از سنگ آهن مرکزی معدن چغارت بافق است؛ چرا که معدن سه‌چاهون طی چند سال اخیر به بهره‌برداری مناسب رسیده است.

وی ادامه داد: متاسفانه معادن اصلی چادرملو و چغارت پیر شده اند و تنها راه برخورد با این قضیه کشف ذخایر جدید است. البته لازم به ذکر است که این معادن عمق ۱۰۰ متر را رد کرده اند و به صورت روباز از آنها برداشت شده است. زمانی که به این عمق می‌رسیم، ادامه برداشت در صورت داشتن ذخیره به صورت زیر زمینی مهیا است، اما ما تکنولوژی و ماشین آلات مناسب برای این نوع برداشت را در اختیار نداریم.

جعفری طهرانی در ادامه اظهار کرد: به عنوان مثال زمانی که آقای دکتر کرباسیان رییس ایمیدرو بود، ذخیره‌ای در استان کرمان کشف شد که در عمق ۵۰۰ متری قرار دارد. این ذخیره را به عنوان منبع برداشت برای گل‌گهر می‌توانستیم در نظر بگیریم، اما ما برای برداشت در این عمق فاقد ماشین آلات و تکنولوژی لازم بودیم.

چرایی ضعف در صنعت معدن

وی تصریح کرد: در سال‌های گذشته برای غلبه بر مشکل کمبود قطعات ماشین آلات اقدام به مهندسی معکوس شده است. این امر کمی هزینه‌های ساخت را در ابتدا افزایش می‌دهد، اما در ادامه تولید قطعات برای این ماشین آلات با توجه به موارد متعدد استفاده آنها توجیه اقتصادی خواهد یافت؛ به عنوان مثال حتی گل‌گهر پا را فراتر گذاشت و اقدام به ساخت دامپ‌تراک کرد، اما همچنان محدودیت‌هایی وجود دارد که اجازه نمی‌دهد از یک تناژی به بالاتر ساخته شود.

این تحلیلگر ارشد بازار‌های جهانی معدن و صنایع معدنی اظهار کرد: دامپ تراک‌های سنگین معمولا ۱۰۰ درصد دیزل نیستند و موتور‌های الکتریکی دارند که ساخت آنها در حالت عادی در کشور ممکن نیست. تحریم‌ها نیز باعث شده است که نتوانیم این قطعات را وارد کنیم و قیمت ارز هم که معضلی دیرینه است.

وی ادامه داد: فراموش نکنیم که پروژه‌های اکتشاف در خیلی از کشور‌ها صرفا توسط دولت آن کشور اتفاق نمی‌افتد، بلکه سرمایه گذاران خارجی نیز در این نوع پروژه‌ها همکاری دارند. اما در کشور ما به واسطه تحریم‌ها این مورد محقق نمی‌شود. جمیع موارد ذکر شده باعث شده است که ما در زمینه توسعه تکنولوژی معادن دچار ضعف شویم.

توسعه وسیع صنعت فولاد در سایه کمبود انرژی 

جعفری طهرانی در خصوص افزایش حجم تولید فولاد به ۳۲ میلیون تن گفت: خیز بلند تولید فولاد در ایران حقیقت دارد و حجم حدودا ۵ درصد در سال ۱۴۰۲ به تولید افزوده شده است. قابل ذکر است، همانطور که آقای دکترسبحانی رئیس انجمن فولاد گفته است اگر ما کسری انرژی نداشتیم می‌توانستیم به تولید ۴۰ میلیون تن فولاد در سال نیز برسیم.

وی ادامه داد: با همین میزان تولید ما در رتبه دهمین تولید کننده فولاد در دنیا هستیم، اما لازم است که برای بدست آوردن برتری و حفظ جایگاه خود در بازار جهانی برای کمبود انرژی تمهیداتی اندیشیده شود. این کمبود انرژی سال به سال حادتر خواهد شد، هرچند در سال ۱۴۰۲ این کسری با مدیریت خوب کارخانجات و دولت کمتر از سال قبل موجب آسیب به تولید شد، اما لازم است این مسئله را به صورت پایه‌ای حل کنیم.

دانش بنیان‌ها و تولید

جعفری طهرانی در خصوص حل مشکلات تولید مواد معدنی با استفاده از پتانسیل دانش بنیان‌ها گفت: جدای از توان فنی دانش بنیان‌ها نباید فراموش کنیم که مشکل اصلی در تمام پروژه‌های کشور تامین نقدینگی است. در زمینه دانش فنی تولید فولاد با وجود اینکه فعلا فولاد سبز تولید نمی‌کنیم، اما مشکلی در توسعه تولید نداریم.

وی ادامه داد: هم اکنون مشکل شرکت‌های دانش بنیان نقدینگی است وگرنه کار که از تولید تسلیحات پیشرفته‌ای که هم اکنون می‌سازیم سخت‌تر نیست. مشکل فعلی تامین نقدینگی است و باید دست به دست هم راه حلی برای افزایش ارزآوری و تامین نقدینگی فراهم کنیم. شرکت‌های دانش بنیان هم اکنون قادر به تامین منابع از بانک‌ها نیز نیستند، چرا که خود بانک‌ها هم مشکل دارند.

این کارشناس صنایع معدنی در پایان تصریح کرد: تولید تکنولوژی مشکل بزرگی نیست؛ چرا که مشکلات تکنولوژی در نهایت ۳۰ درصد گره تولید را شامل می‌شود. اگر تامین نقدینگی که باعث ۷۰ درصد مشکلات است به درستی مرتفع شود، قطعا دانش بنیان‌ها قادر به انجام تولید و یا انتقال تکنولوژی و همچنین مهندسی معکوس هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی
  • معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی 
  • بردسکن، جزیره گنج دورافتاده خراسان رضوی
  • مسابقات امداد و نجات معادن و صنایع معدنی کشور
  • سرمایه‌گذاری ۱۸ همت در بخش معدن و صنایع معدنی آذربایجان شرقی
  • ۲۵ درصد معادن استان بوشهر در دشتی است
  • کارفرمایان به کارگران معدن توجه ویژه‌ای داشته باشند
  • تأکید استاندار لرستان بر جلوگیری از خام‌ فروشی سنگ‌های معدنی
  • شروط حضور دانش‌بنیان‌ها در معادن
  • تأکید استاندار لرستان بر جلوگیری از خام‌فروشی معادن